Ελαφόνησος

Ενα πολυ μικρο νησακι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου μολις 6,5 χιλ. απο την πολη της Νεαπολης αν και αλώθηκε από τον τουρισμό, και γέμισε ξαπλώστρες, τα νερά της παραμένουν μοναδικα. Διασημο το Σαρακίνικο ή «μεγάλη» παραλία και τον Φράγκο ή «μικρή» και η διεθνώς φημισμένη παραλία του Σίμου. Την παραλία χωρίζει το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου.

Αν πάλι σας χαλάει η οργάνωση, μπορείτε να απομακρυνθείτε πιο πέρα από τις ξαπλώστρες και τα beach bar και να στρώσετε πετσέτα τα 2 χιλιόμετρα παραλίας δίνουν αρκετές επιλογές.
Σε περιπτωση που εχει αερα η παραλία της Λευκής βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι του νησιού και έχει επισης καταγάλανα νερά, και ολόλευκη αμμουδιά. Είναι καλή εναλλακτική μιας και ο άνεμος εδώ «κόβει»

Οι φαν της περιπέτειας πιθανώς να εκτιμήσουν το σπήλαιο του Σίμου, περί τα 20 λεπτά από την παραλία. Η διαδρομή κουράζει, όμως η θέα προς το Σαρακίνικο θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.Σας προτινουμε να γευτειτε τα φρεσκα ψαρια απο τους ντοπιους ψαραδες στις ταβερνες της περιοχης.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ

  • 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top